Tigarea electronica, salvarea fumatorilor de pretutindeni

     Din ce in ce mai multe personae pot fi vazute in locurile publice folosind o tigara electronica in locul traditionalelor tigari. Nu e de mirare cand vedem ca si in Marea Britanie cei ce folosesc echivalentul electronic a ajuns la 2,1 milioane, de trei ori mai mare fata de acum doi ani.

     Motivele pentru care fumatorii apeleaza la aceste solutii nu sunt multe la numar, insa sunt cat se poate de solide. Cei mai multi aleg tigarea electronica pentru a renunta la fumatul clasic, acest obicei nociv care ii afecteaza nu doar pe fumatorii activi, ci si pe cei pasivi. Tranzitia nu se poate face intotdeauna brusc, asa ca o parte din utilizatorii tigarilor electronice inca folosesc tigarile clasice in paralel cu cele electronice. In cei patru ani ce au trecut de la ultimul efectuat de cei de la asociatia Action on Smoking and Health (ASH), in Marea Britanie numarul celor ce au optat in mod regulat pentru tigari electronice a crescut de la 2,7% in 2010 la 17,7% anul trecut.

     Al doilea motiv il reprezinta tocmai dorinta de a putea exercita acest obicei in locuri publice sau in preajma prietenilor si familiei, cunoscut fiind faptul ca anumite tari interzic fumatul in locuri publice, incluzand aici simple strazi sau spatii verzi. Organizatia Mondiala a Sanatatii este in curs de reglementare a tigarilor electronice prin analize amanuntite, asa ca momentan nu exista o legislatie clara in ce priveste aceasta alternativa, insa fiti cu bagare de seama la indicatiile producatorilor si metodele de fabricare.

     Totodata cei apropiati nu vor mai fi afectati in aceeasi masura, tigarile electronice fiind concepute in a administra non-nicotina sau doze mult mai mici de nicotina, sub forma de vapori ce nu contin componentele cancerigene ale tigarilor obisnuite – gudron, cianuri, plumb, arsen, bitum etc.

     In cele din urma, un al treilea motiv si avantaj in reprezinta costurile, 37% din utilizatori declarand ca o astfel de solutie le influenteaza in mod pozitiv finatele personale. Astfel de lichide pentru tigara electronica costa mult, mult mai putin decat tigarile clasice. In plus, rezervele lichide vin cu diferite arome, de la cele traditionale, chiar ciocolata si pana la esentele diverselor fructe, improspatand, atat la propriu cat si la figurat, obiceiul de a fuma.

Sursa: www.e-smoke.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.