Tropical Tuesday: Nuca de cocos

     M-am gandit sa incep o serie de articole in cinstea fructelor si legumelor exotice tot mai prezente la noi in tara, si nu fara motiv, deoarece sunt pline de micro (vitamine si minerale) si macronutrienti (proteine, carbohidrati si grasimi). Nu ca ale noastre nu ar face fata din punct de vedere nutritional, insa e mereu placut sa diversifici putin meniul alimentar. Asadar, incepem cu nuca de cocos, un izvor de fibre alimentare, si grasimi esentiale, pe care mai nou o gasesti la 2,5 lei bucata in hypermarketuri, prin urmare doua pe saptamana e un prag potrivit pentru multi dintre noi. Cateva sfaturi binevenite in legatura cu alegerea si pastrarea acestor fructe exotice sunt:

  • Agita nuca de cocos, daca auzi lichidul din interior o poti cumpara cu incredere;
  • Fereste-te de cele ce prezinta un miros de mucegai la exterior;
  • O nuca de cocos buna este intotdeauna mai grea;
  • Poti pastra produsul nedesfacut in frigider chiar si cateva luni (desi nu vad de ce ai face asta, la cat e de buna);
  • Atunci cand ai desfacut o astfel de nuca, pulpa si sucul rezista in frigider doar cateva zile, insa iti poti imparti produsul pentru aceasta perioada;
  • O poti consuma ca atare (cu riscul de a ma repeta, este de-a dreptul delicioasa) sau pentru diverse combinatii de salate de fructe, legume si cereale.

     Puteti citi in intregime despre beneficiile consumului de nuca de cocos accesand o sumedenie de siteuri, asa ca nu le voi mentiona decat in treacat, remediu impotriva ulcerului, a constipatiei, problemelor renale, afectiunilor tiroidei, urinare, obezitate, afectiuni cardiace, si nu in ultimul rand, apa din interior fiind o exelenta bautura hidratanta pentru sportivi datorita nivelului bun de electroliti. Putem ajunge la lichidul din interior, gaurind unul din cei trei “ochi” ai nucii de cocos sau desfacand nuca de cocos clasic (prin coacere la cuptor) si mai putin pasnic, cu ajutorul unui cutit/satar/maceta/sabie ninja daca doriti. Sau, daca aveti o dantura iesita din comun, puteti urma exemplul de mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.