Vitan Auto, casa anunturilor auto

     Cei ce urmaresc fenomenul auto mai degraba din prisma indicatorilor economici, mai exact evolutia pietei auto, au aflat pe la inceputul acestei veri ca in primele 5 luni ale anului piata auto romaneasca crescuse cu putin sub 7 procente, ajungand la 46222 unitati, in timp ce aprilie si mai vanzarile autoturismelor scazusera destul de mult in asteptarea noii sesiuni a programului “Rabla”. Stricit din punct de vedere al marcilor, Dacia era pe primul loc cu 9593 unitati (26,7% cota de piata si un volum in scadere cu 27,8% fata de 2015), urmand apoi Volkswagen cu 3863 unităţi (10,8% cota, in crestere cu 14,4% fata de 2015), iar pe locul trei Skoda 3788 unitati (10,6% cota, in crestere cu 15,8%). Renault cu 2581 unitatii (7,2% cota de piata, volume mai mari cu 17,3%), Ford cu 2368 unitati (6,6% din piata, in crestere cu 4,6%) si Opel cu 1522 unitati (4,2% din totalul pietei, volume mai mari cu 31,4%) se claseaza pe urmatoarele trei pozitii. Iar importurile de autoturisme second-hand au crescut cu 25%, astfel ca masinile la mana a doua ajung cam de 4 ori mai multe decat cele noi.

      Acest ultim aspect nu e chiar asa surprinzator, tinand cont de statutul economic al tarii noastre, un stat aflat in curs de dezvoltare, statut ce se reflecta si asupra veniturilor populatiei. Iar achizitiile de masini noi puteau fi si mai jos de atat, insa au fost ajutat de programe precum “Rabla” si mai nou “Prima masina”, insa acesta din urma ar mai putea primi imbunatatiri, mai ales in ce priveste plafonul financiar admis. Pana atunci insa, multi romani vor ramane adeptii masinilor second-hand. Si nu e nimic rau in asta, insa trebuie sa invatam sa apreciem mai mult chiar si masinile la mana a doua din tara noastra, nu doar pe cele de import. Deci, nu mai evitati anunturi auto cu masini a caror tara de origine este Romania.

     Eu, de exemplu, sunt convins ca un Ford Fiesta este masina ce mi se potriveste cel mai bine. Mica, dar in acelasi timp incapatoare, prin urmare perfecta pentru oras dar buna si pentru drumurile mai lungi ale unei familii mici. Avand motoare ce scot consumuri bune, dar suficient de puternice sa te poti baza pe ele in orice moment ai avea nevoie. De fiabilitate nu mai vorbim, iar designul este unul apreciat unanim la nivel mondial.

Sursa: www.vitan-auto.ro

     Deci, daca te intereseaza un Ford Fiesta, cu cat il poti avea? Uitandu-ne la modelele cu vechime de cel mult 5 ani si un kilometraj de cel mult 100 de mii de kilometri, vedem ca preturile oscileaza, cum era si normal, in functie de kilometraj, dotari si starea generala a autoturismului. Eu as seta un pret de maxim sapte de mii de euro pentru un autoturism indeplinind conditiile de mai sus, tinand cont ca unul nou ajunge cam pe la 13 – 14 mii de euro, iar jumatate din suma initiala e un nivel decent. Ai grija daca vrei sa accesezi un credit bancar pentru o masina la mana a doua, deoarece bancile impun o vechime a autoturismului de cel mult 5 ani, insa poti gasi solutii de finantare si la dealerii ce vin cu oferte de auto rulate, daca anuntul pe care l-ai gasit se incadreaza in aceasta categorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.