Vrei un apartament in Iasi?

Toti oamenii au nevoie de o casa, un acoperis deasupra capului, asta stie oricine. Daca in Preistorie oamenii locuiau in pesteri, iar mai apoi si-au facut case rudimentare ori din lemn ori din lut, pe care le gasim chiar si acum perfect conservate. Casele au evoluat intr-un ritm oarecum lent pana acum vreo doua secole, cand s-au inventat noi materiale de constructie si arhitectura a luat noi proportii.

Apoi, in secolul 20 au aparut si blocurile. Aceste inalte contructii si privite la inceput cu sceptiscism, din cauza inaltimii sau a lipsei de spatiu, au ajuns in prezent sa fie din ce in ce mai cautate, un raspuns la lipsa de spatiu din orasele din ce in ce mai aglomerate. Fie ca vorbim despre apartamente, despre garsoniere, despre duplex-uri sau penthouseuri, tinerii si batranii in special prefera traiul la bloc. De ce? In primul rand pentru ca un apartament se ingrijeste mai repede, datorita spatiului restrans, apoi daca sunt singuri, tinerii sau batranii nu au nevoie de o casa spatioasa. Iar cel mai invocat argument este legat de preturi si de costul intretinerii. Chiar daca aceste costuri sunt relative, pentru ca o familie care sta la casa poate sa plateasca aceleasi sume ca o familie care sta la bloc si invers, se pare totusi ca in unele situatii, intretinerea de la bloc este mai ieftina.

Apoi, batranilor le este mai comod sa stea la bloc, pentru ca pot socializa cu vecinii, pot apela la ei la orice ora, ceea ce la casa nu ar fi chiar atat de facil. Tinerii pot lega noi prietenii, isi pot face noi amici pe palier sau la alte etaje, pot gasi un coleg de alergat, de mers la sala, de vizionat filme sau de ce nu, isi pot gasi un partener.

Daca in trecut, Bucurestiul era centrul unde se construiau cele mai multe blocuri, iata ca rata de constructie inregistreaza cresteri semnificative in zona Moldovei, in special in Iasi. De ce? Pentru ca in Capitala erau deja blocuri construite dupa metode cat de cat moderne, dar in celelalte orase, nu s-a investit atat in arhitectura si metode noi.

Si cum spuneam, in Iasi se dezvolta din ce in ce mai mult cartiere rezidentiale, care mai de care mai atractive, cu preturi din ce in ce mai competitive. Daca vrei sa iti cumperi un apartament sau apartamente Iasi trebuie sa stii ca ofertele sunt printre cele mai bune si ca nu vei regreta deloc investitia facuta.

Daca nu dispuneti de bani puteti obtine un credit imobiliar sau de ce nu, un imprumut pentru Prima Casa. Nu veti avea batai de cap si veti obtine apartamentul mult visat in mai putin timp decat v-ati astepta. Si cel mai bun lucru este ca puteti obtine chiar un apartament mobilat, ceea ce va va scuti de drumuri la magazinele de specialitate si chiar va va costa mai putin.

Asadar, daca aveti nevoie de apartamente Iasi, puteti cauta pe Google sau puteti merge sa va intersati la fata locului, insa nu veti regreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.