Zburam spre vestul tarii

     Visam cu totii la ceva mai bun, fiecare dorindu-si fie o evolutie in ierarhia sociala si un job mai bun, fie o schimbare in plan personal sau sentimental, fie multe alte dorinte prea multe pentru a fi enumerate. Asta e valabil pentru noi, ca oameni, insa ce credeti ca si-ar putea dori o tara? Probabil ca Romania si-ar pune in gand sa obtina in sfarsit infrastructura de mult timp promisa si asteptata.

     Suntem parte a Uniunii Europene de ani buni si inca nu stam deloc bine la capitolul drumuri, in general si autostrazi in particular. Si daca drumuri nu sunt, diversele zone ale tarii vor ramane fara neconectate intre ele pentru a oferi o dezvoltare asa cum trebuie. Lipseste dezvoltarea economica si lipsa infrastructurii pune bete in roate oricui, atunci zonele respective nu prezinta interes pentru absolut nimeni.

     Pare un cerc vicios in care este prin si traficul aerian. Cu greu s-au urnit rutele interne, si mai degraba spre vestul tarii a avut loc aceasta miscare, o zona care de altfel avea cu adevarat nevoie de asa ceva. Stim cu totii din proprie experienta sau din auzite, aventurile de care ai parte daca ai curajul necesar sa-ti iei bilet de tren pe directia Bucuresti – vestul tarii.

      Indiferent ca mergi la Cluj, Targu Mures, Sighisoara, Arad, Timisoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa fii sigur ca nu ai nimic urgent de facut, deoarece pierzi pe drum cam jumatate de zi. Asta cand ai noroc, deoarece caldura sau frigul mai adauga cateva ore bune de intarziere. Cat despre transportul auto, aventura e cam aceeasi. Imaginati-va un grup de investitori dornici sa-si extinda operatiunile in acea parte a tarii, sau care vor a face o vizita din acea zona la Bucuresti pentru o intalnire de afaceri. Scenariu horror, nu-i asa?

     Aici intra in scena rutele interne de care vorbeam. Cei dornici de o deplasare pe ruta Bucuresti – Oradea pot verifica zborurile accesand acest link. La fel stau lucrurile si pentru zborurile Bucuresti – Timisoara, disponibile aici. In regim de urgenta preturile sunt mai mari decat in cazul unui bilet de tren, dar ajungi in doar o ora la destinatie. Iar in afaceri, cum spun englezii, “Time is money”.

     Cu timpul insa, probabil chiar in urmatorii ani, tarifele vor mai scadea pe masura ce transportul aerian intern se va dezvolta si mai multa lume va apela la aceasta solutie, asa incat drumul din vestul tarii spre Constanta sau Brasov sa dureze cat un somn de pranz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.