Despre motoarele pneumatice

Evolutia tehnologica ne-a permis sa ne bucuram de tot confortul pe care il avem in ziua de astazi. Poate nu ne dam seama, insa fiecare lucru pe care il atingem este realizat datorita tehnologiei si studiului care poate a durat ani la rand. Cand facem dus spre exemplu, nu ne gandim la tot procesul ce sta in spatele procesarii apei si transformarii ei in apa potabila si mai apoi transmiterea ei spre consumatori.

Si daca ne gandim la toate procesele acestea, majoritatea sunt realizate cu ajutorul unor motoare, mai mici sau mai mari. Inca de cand a fost inventat primul motor, acestea au evoluat constant si au inceput sa fie folosite in cat mai multe domenii de activitate. Si nu ma refer la motoarele pentru masini, ci la motoare la modul general.

Exista mai multe tipuri de motoare, in functie de actiunea pe care o exercita, combustibilul folosit, aplicabilitatea lor si asa mai departe. Iar unele dintre cele mai utilizate motoare sunt motoarele pneumatice.

Cu siguranta ati auzit despre ele sau poate chiar ati si invatat despre ele, la orele de educatie tehnologica din gimnaziu. Sunt motoare ce transforma energia aerului comprimat in lucru mecanic, printr-o miscare liniara sau de rotatie. Unele dintre aceste motoare se bazeaza pe cilindrii si pistoane, altele pe valve, iar unele pe turbine. Aceste tipuri de motoare sunt cel mai des utilizate in industria uneltelor (cel mai bun exemplu ar fi ciocanul pneumatic, bormasinile). In trecut, ele au fost folosite si in industria transporturilor.

Sunt multe detalii tehnice legate de motoarele pneumatice, iar persoanele ce lucreaza in domeniu, cu siguranta le cunosc. Ce trebuie voi sa stiti este ca daca aveti nevoie de un motor pneumatic si nu stiti de unde ati putea achizitiona unul, puteti sa incercati online.

In ziua de astazi, in magazinele online se gaseste tot ce ne dorim, iar motoarele pneumatice nu fac exceptie. Doar alegeti modelul dorit, plasati comanda si apoi asteptati curierul sa va aduca pachetul (sau mergeti la sediu si il ridicati voi, daca exista optiunea aceasta).

Voi ati avut vreodata nevoie de un motor pneumatic? Daca da, la ce l-ati folosit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.