Cum sa-ti configurezi PC-ul pentru propriile task-uri

     Desi din ce in ce mai multi oameni isi axeaza discutiile si chiar achizitiile in jurul notiunii de mobilitate, fiind preocupati fie de un smartphone cat mai puternic, fie de o tableta cat mai apropiata de un laptop din punct de vedere al functiilor si productivitatii, fie de un laptop cat mai usor si compact.

     Practic, totul tine de doar doua aspecte – putere de procesare si mobilitate, ultim aspect dat atat de dimensiunile dispozitivului cat si de un acumulator de mare capacitate care sa reziste ceva timp unei utilizari moderate spre intensa. Ce se intampla cand excludem aspectul mobil? Intra in discutie si sistemele desktop, PC-urile pe care cu totii le mai stim.

     Desi cota lor de piata s-a redus in comparatie cu cea a tabletelor si chiar cu a laptopurilor, sistemele desktop raman inca unealta preferata de lucru a celor ce lucreaza mult pe partea de editare foto sau video, fara a mai vorbi de domeniul gaming-ului, sector in care castiga detasat lupta cu notebook-urile.

     Avantajele PC-urilor clasice sunt doua la numar: in primul rand costul, un laptop cu componente echivalente si prin urmare aceleasi performante avand in aproape fiecare situatie, un pret mai ridicat decat un sistem desktop.

     Cel de al doilea avantaj tine de usurinta upgrade-ului. Cu timpul componentele se uzeaza atat fizic (ce-i drept putin mai repede in cazul laptopurilor din cauza mediului de lucru – spatiu restrans in carcasa, prin urmare caldura mai mare) cat si moral, configuratia devenind greoaie in raport cu task-urile zilnice. Atunci e momentul pentru o schimbare, insa schimbarea in cazul laptopurilor inseamna de cele mai multe ori un nou gadget cu totul. In cazul PC-urilor insa upgrade-ul se face mult, mult mai usor si cu mult mai putini bani. Componentele pot fi schimbate pe rand, prelungind astfel de fiecare durata de viata a PC-ului.

     Dar cu ce trebuie sa incepi astfel incat sa poti face pe drum modificari mai usoare? Ei bine cu placa de baza, cea pe care vei monta atat procesorul, cat si memoria RAM, dar si placa video. Asadar o placa de baza buna luata de la inceput va tine pasul cu tehnologia un timp semnificativ, permitandu-ti sa inlocuiesti componentele daca vreodata operatiunile desfasurate pe computer ti-o vor cere. Poti vedea o selectie de placi de baza pe site-ul StradaIT.

Sursa: www.stradait.ro

     Urmatorul pe lista este procesorul, printre cele mai schimbate componente, mai ales cand incepi de la dual core facandu-ti drum spre un i7, sau la AMD cu opt nuclee, procesoare ce pot fi vazute aici.

     Pentru fiecare exista o selectie proprie, conforma nevoilor sau dorintelor sale, fie ca intra din segmentul dispozitivelor mobile sau nu, fie ca isi configureaza PC-ul pentru task-uri obisnuite sau este un grafician inrait ce stie importanta unui quad core si a 16 GB RAM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.